Air Biosa

In veel stallen hangt er soms een sterke geur. Dat is onprettig voor mens en dier. Door Air Biosa in de stal te verstuiven kunt u de ongename geuren voorgoed de baas blijven.

Air Biosa wordt gebruikt als een soort deodorant voor in de stal of bij mestopslag. Het werkt op basis van een speciaal ggo-vrij mengsel van melkzuurbacteriën, die het organische materiaal omzetten. Air Biosa kan ideaal worden gebruikt bij voedsel- en diervoeder productie bedrijven, de veeteelt, recycling bedrijven en overal waar er stankoverlast is door het werken met organisch materiaal. Air Biosa wordt geproduceerd door Biosa Denmark, ApS gecertificeerde producent van biologische voeding en voedingsmiddelen. De melkzuurbacteriën gebruikt in Air Biosa zijn allemaal goedgekeurd voor gebruik in voedsel, en het product is onder constante bacteriologische analyse van Steins Laboratorium A / S. Air Biosa sproeit men in de werkomgeving en vermindert geuren, door de werking van de fijne waternevel en door het effect van Aqua Biosa. Het effect is onmiddellijk merkbaar.air-biosa

Wanneer de stal lucht wordt beneveld met Air Biosa, wordt een breed scala aan vluchtige stoffen en ammoniak aan deze nevel gebonden. Het beste kan de Air Biosa onder hoge druk worden verneveld. Het effect is dan beter dan onder lage druk. Dit komt door de betere verstuiving onder hoge druk en daardoor een relatief groot werkzaam oppervlak van de melkzuur bacteriën, waardoor deze sneller de vluchtige stoffen aan zich kunnen binden. Air Biosa verwijdert geuren snel en efficiënt.
• remt de vorming van een breed scala van vluchtige verbindingen, waarvan vele krachtige geurstoffen
• vermindering van geuremissie, waardoor de lucht geschikt is voor ademhaling en verbetert de luchtkwaliteit voor mens en dier
• vermindert de uitstoot van ammoniak door verhoging van de omloopsnelheid van ammoniak, waardoor de luchtkwaliteit voor werknemers aanzienlijk verbeterd wordt.

 

Instructies voor gebruik:

Air Biosa gebruikt men door middel van hogedruk verneveling. De dosering is afhankelijk van de samenstelling van het organische materiaal in het gebied (bijv. mest van varkens, intestinale brush afval). Voor besproeiing van dieren in stallen, transport vrachtwagens en slachthuizen zijn normale doseringen in water: 3-5% .Om de uiteindelijke dosering te bepalen start men met 5% en vermindert men de dosering totdat het optimale effect is bereikt. Frequentie en interval van de dosering kan men afstellen met een ingebouwde timer in de schakelkast.
• Kies.10-30 seconden besproeiing elke 5-15 minuten
De werkelijke settings hangen af van de praktische ervaring.
Men bepaalt proefondervindelijk de dosering. Men begint bij een hoge dosering en vermindert deze geleidelijk totdat de geur bezwaarlijk wordt. De concentratie waarbij de geur niet meer hinderlijk is wordt nu de toe te passen concentratie. Deze experimenten zijn niet noodzakelijk maar stellen u in staat te besparen op het productgebruik. Air Biosa is veilig en kan onbeperkt in de omgeving van dieren en mensen worden gebruikt. Ongeacht de concentratieniveaus zijn er geen additionele veiligheidsmaatregelen nodig zoals maskers, beschermende kleding, etc.

Het product is EU milieu gecertificeerd. Neem voor meer informatie contact op met Biosa  op tel. +31624789977

Hier een link naar de brochure.