Aqua Biosa

Aqua Biosa is de manier om uw meren en vijvers weer helder te krijgen en het natuurlijke evenwicht te herstellen.

Problemen met de vijver / meer

Het is een bekend probleem dat oppervlakte water troebel wordt in de zomer. Dit kan veel oorzaken hebben. Vaak wordt het veroorzaakt door de aanwezigheid van organisch materiaal in het water (bladeren, plantenresten). Een andere reden kan zijn dat er teveel vissen zijn voor de vijver of dat ze zijn overvoerd. Als de temperatuur gedurende het voorjaar omhoog gaat resulteert dat in een wildgroei van algen. Wat ook de reden moge zijn, niemand wil graag een troebele vijver waarin vissen en planten nauwelijks te zien zijn.

Aqua Biosa – natuurlijke micro-organismen

Als de problemen in de vijver veroorzaakt zijn door organisch materiaal is het zaak om dit te decomposteren en daardoor het water weer helder te krijgen. Aqua Biosa is de optimale oplossing voor dit probleem. Aqua Biosa bevat juist die micro-organismen die het decomposteringsproces kunnen versnellen.

Applicaties

Aqua Biosa moet worden verdeeld over de hele wateroppervlakte. We raden aan om Aqua Biosa 2-4 keer te gebruiken gedurende het groei seizoen.  De dosering kan variëren tussen 0,1–1,0 liter per m3 (1000 liter) per seizoen zoals benodigd. De dosering hangt af van de mate van vervuiling. Behandelingsvoorbeeld van een 15 m3 vijver met een lage vervuiling met 3 ltr. Aqua Biosa:

4 keer 0,75 liter. per 15 m3
2 keer 1,5 liter. per 15 m3

De totale hoeveelheid in beide gevallen is 2 liter per m3 per seizoen. Voor vijvers met meer vervuiling moet meer Aqua Biosa worden gebruikt. De water temperatuur moet boven de 8 °C zijn. (april – september).aqua_biosa

Noodzakelijke condities voor een succesvolle behandeling

Des te natuurlijker de vijver is des te beter en sneller de Aqua Biosa zal werken. Het waterniveau moet minstens 60 cm zijn en er moet organisch materiaal aanwezig zijn in de vorm van bodemplanten. In een steriele omgeving, zoals een zwembad, werkt Aqua Biosa niet. In vijvers met een natuurlijke bodem werkt Aqua Biosa sneller dan in vijvers met PE folie.

Elke vijver heeft zijn eigen eco systeem en daarom is het moeilijk te voorspellen hoe lang het duurt voordat het optimale resultaat kan worden bereikt. Met een beetje geduld zult u merken dat u al snel weer de bodem van uw mooie vijver kunt zien. Aqua Biosa is een natuurlijk product, vrij van chemicaliën.

Belangrijk:

Op termijn kan behandeling met Aqua Biosa alleen een goed resultaat geven als de oorzaak van de overbelasting van de vijver wordt opgelost of gereduceerd (mest, bladeren, te veel vis, etc.).

Hier vindt u de link naar onze brochure.