Beluchter

Onze drijvende beluchters zijn zeer krachtig en bovendien erg energiezuinig. De beluchter kan met gemak een water volume van 60.000 m³ goed beluchten.

Voor een optimale werking van Aqua Biosa in vijvers en meren moet het water worden gecirculeerd en als het kan van zuurstof worden voorzien. De beste manier om dit te realiseren is met gebruik van de BioReco, een krachtige, drijvende beluchter. Hier kunt u de brochure downloaden.

Deze handige beluchter is voorzien van een krachtige propeller en wordt aangedreven door een energiezuinige motor. Deze propeller zuigt lucht aan vanaf het wateroppervlak via een trechtervormig invoerstuk. De propeller verdeelt de lucht in zeer kleine belletjes die vervolgens naar buiten worden geduwd. Er ontstaat een stroming die de Aqua Biosa door het meer verspreidt en die gelijktijdig zuurstof toevoegt aan het meer. De motor vergt slechts 600Watt en u kunt hem daardoor met een gewone electriciteitskabel aansluiten. Het is niet nodig om de beluchter precies in het midden van het meer of vijver te plaatsen, omdat hij zijn werking ook prima kan vervullen bij niet centrale plaatsing. Onze beluchters drijven op het wateroppervlak en men kan de hoogte ervan afstellen, zodat de luchttoevoer wordt gemaximaliseerd. Ook zijn ze voorzien van een handvat zodat ze gemakkelijk uit de vijver of meer gehesen kunnen worden. Het zuurstof-gehalte in het meer zal worden verhoogd, zowel aan de oppervlakte als bij de bodem. De samenwerking tussen de bacteriën en de zuurstof belletjes zullen de modderlaag verorberen. Men moet enig geduld hebben, maar uiteindelijk zult u een heldere vijver of meer verkrijgen.
Het principe van de BioReco is gebaseerd op de theorie van natuurlijke beweging, zoals beschreven door Victor Schauberger. U kunt er hier meer over lezen.bioreco2

BioReco:

 • Kan ook grote hoeveelheden water voorzien van voldoende zuurstof en is zodoende zeer geschikt voor herstel van het natuurlijke evenwicht in vijvers en meren.
 • Is gemakkelijk te installeren in vijvers, meren, afvalwater verwerking etc.
 • Verhoogt het zuurstof gehalte van het water, zowel aan de oppervlakte als op  de bodem, zonder de bodem modder te beroeren.
 • Verdeelt de Aqua Biosa gelijkmatig in het water.
 • Is geruisloos en heeft een laag stroomverbruik.
 • Is gedurende vele jaren doorontwikkeld en er worden nog steeds nieuwe concepten bedacht en getest.
 • BioReco 300 (0.18KW/h) kan een meer van 60.000 mwater van zuurstof voorzien.

Aqua Biosa:

De micro-organismen in Aqua Biosa decomposteren de bodem en die zal hierdoor meer compact worden. Als dit gebeurt hebben de waterplanten de mogelijkheid om zich te wortelen en een goede zuurstof producerende begroeiing is het gevolg. De Aqua Biosa is ook goed voor de vissen in de vijver of het meer en heeft daar de zelfde werking als probiotica bij mensen.

 • Verhoogt het zuurtstofgehalte in het water door het hele meer/vijver.
 • Verhoogt de helderheid van het water.
 • Decomposteert de modder in de grond.
 • Creeert optimale condities voor de vissen.

 

Hieronder een korte video waarin u de werking kunt zien van de BioReco 300 in een meer.