Blauwalg

Voorkom en elimineer blauwalg en andere algen uit uw vijvers en meren, zodat u weer veilig kunt zwemmen in gezond en helder water.

Blauwalg

In Nederland komt het, gedurende warme perioden, regelmatig voor dat blauwalg openbare (zwem)wateren vervuilt. Op een aantal sites wordt een goed overzicht gegeven van waar men wel veilig kan zwemmen en waar er problemen zijn van verschillende aard.
http://www.zwemwater.nl/
Als er een probleem ontstaat, zoals bijvoorbeeld de blauwalg, kan het zijn dat het verboden wordt om nog langer in het meer te zwemmen. Dit kan vaak heel onplezierig zijn voor de lokale horeca en voor het toerisme in het algemeen. Als men Aqua Biosa toevoegt aan het water is in veel gevallen de schade te voorkomen. De Aqua Biosa zal het organisch materiaal in de vijver omzetten in mineralen, water en CO2 waardoor de algen geen kans krijgen zich te vermenigvuldigen en zodoende een ware plaag te vormen voor deze meren.
Men gebruikt gewoonlijk een concentratie van slechts 0.1% Aqua Biosa in het meer. Wel moet er worden gezorgd voor een goede menging van het de Aqua Biosa door het hele meer. Bij wateren met een bepaalde doorstroming moet na de initiële dosering de Aqua Biosa worden aangevuld met die hoeveelheid die ook wegstroomt. Dus als er een waterhoeveelheid van 10.000 liter wegstroomt moet er een liter Aqua Biosa bij. De menging in het meer kan met een BioReco die op deze pagina is te zien. Dit  apparaat is in staat om zuurstof uit de lucht door een krachtige wervelwerking door het water van het meer of vijver te mengen. Deze zuurstof helpt tevens om het natuurlijk herstel van het meer of vijver te realiseren. Aqua Biosa is ook goed voor de vissen en andere waterdieren.

blauwalg